یک روانشناس گفت: افسردگی یکی از شایع ترین بیماری های عصر حاضر است که گاهی از آن با عنوان «روح سرد» یاد می شود، مانند هر بیماری دیگری علائمی دارد که با تشخیص به موقع و درمان مستمر، امید به آن وجود دارد. یک فرد کامل
بر اساس این گزارش، علی درخشان روانشناس گفت: علائم مربوط به افسردگی مداوم است، بیش از دو هفته در فرد باقی می ماند و بدون درمان از شدت این علائم کاسته نمی شود.
وی با اشاره به اینکه شدت علائم افسردگی در هر فردی متفاوت است، ادامه داد: اغلب این بیماری ناشناخته باقی می ماند و فرد در سکوت به بیماری خود مبتلا می شود.
درخشان با اشاره به اینکه معمولاً علائمی مانند بی قراری، بی قراری و خشونت در افراد افسرده دیده می شود، گفت: عصبی بودن عاملی در تداوم افسردگی است، زمانی که خشم به درستی تشخیص داده نشود به پرخاشگری منفعل منجر می شود.
این روانشناس تصریح کرد: این رفتار در فرد خود تخریبی ایجاد می کند و زمینه ابتلا به افسردگی را ایجاد می کند، هر فردی که مدام در رفتار خود دچار پرخاشگری و خشونت می شود و یا به طور غیرعادی سریع عصبانی می شود، باید از مشاور کمک گرفت. و روانشناس
وی با اشاره به اینکه خودانتقادی، تفکر انتقادی فرد نسبت به رفتار خود است، تصریح کرد: با این تفکر می توانیم نقاط ضعف خود را بشناسیم و از اشتباهات خود درس بگیریم، اما جنبه مخرب خودانتقادی زمانی نمایان می شود که فرد دچار مشکل شود. به طور مداوم اشتباهات، طوفان ها را یادآوری می کند، در ذهن شما احساس گناه ایجاد می کند و عزت نفس شما را از بین می برد.
درخشان یکی از شاخص های قوی در تشخیص افسردگی را انتقاد شدید از خود عنوان کرد.
این روانشناس با اشاره به اینکه یکی از بدترین علائم افسردگی ناامیدی است، افزود: ناامیدی در افراد افسرده مانع از درمان بیماری خود می شود، افسرده هایی که دست به خودکشی می زنند معمولاً کسانی هستند که به دلیل شدت ناامیدی نیاز به درمان و بهبودی دارند. هیچ امیدی نداشته باشی
وی با اشاره به اینکه ناامیدی در افزایش میزان افسردگی نقش دارد، تاکید کرد: ناامیدی در افراد افسرده با شکست های مکرر تشدید می شود، این شکست ها واقعی یا خیالی هستند و خودانتقادی نقش مهمی در ایجاد شکست های خیالی دارد.
درخشان با اشاره به اینکه افراد افسرده علاقه خود را نسبت به چیزهایی که قبلا از آنها لذت می بردند از دست می دهند، ادامه داد: فعالیت هایی مانند تماشای فیلم، ورزش و حضور در کنار دوستان به این پدیده می گویند کمبود لذت.
این روانشناس افزود: از دست دادن علاقه باعث تشدید احساس تنهایی و افزایش افسردگی می شود، گاهی این بی علاقگی ناشی از تغییر هورمون های تنظیم کننده پاداش یا تغییر در انتقال دهنده های عصبی است که شکستن چرخه خود برای افراد افسرده بسیار دشوار است. -تخریب.
با اشاره به اینکه فرد افسرده تمایلی به غذا خوردن ندارد و از غذا لذت نمی برد و از طرفی ممکن است به دلیل پرخور بودن عمدا یا سهوا شروع به خوردن کند تا حالت خود را تغییر دهد. وی گفت: افسردگی نیز در افزایش وزن نقش دارد.
درخشان ادامه داد: ترس، اضطراب و نشخوار دائمی باعث ایجاد مشکل در خواب می شود، افرادی که شب ها کم خوابی دارند، روزها بیشتر می خوابند، ادرار می کنند یا قهوه می نوشند که همه اینها باعث می شود این افراد شب ها بخوابند، سخت است.
این روانشناس با بیان اینکه کم خوابی باعث تشدید افسردگی می شود، افزود: بر اساس این مطالعه 40 درصد از جوانان به ویژه زنان در هنگام افسردگی بیشتر می خوابند، بنابراین افراد افسرده که در طول روز زیاد می خوابند در واقع خواب را به عنوان خواب دیده اند. راهی برای فرار از مشکلات
وی تصریح کرد: مثل این است که بدن فرد افسرده تحت فشار زیادی است و این حالت با ایجاد التهاب همراه است و این التهاب در ایجاد خستگی نقش دارد.
درخشان نوشت: افرادی که از افسردگی رنج می برند علائمی مانند خستگی، تنبلی و ضعف جسمانی دارند، در خواب آنها اختلال مشاهده می شود و این اختلال باعث تشدید خستگی می شود.
این روانشناس با اشاره به اینکه گاهی افراد افسرده از مشکلاتی مانند درد معده، درد مفاصل و کمر شکایت دارند، افزود: انتقال دهنده های عصبی سروتونین و نوراپی نفرین نه تنها بر حالات روحی بلکه بر برخی از فرآیندهای بیولوژیکی و عصبی بدن تأثیر می گذارد و ممکن است باعث ایجاد درد در ناحیه تناسلی شود. بدن
وی ادامه داد: افسردگی بر نحوه تشخیص درد در مغز نیز تاثیر می گذارد، سیگنال های درد که در حالت عادی نادیده گرفته می شوند در افسردگی تقویت می شوند، افراد افسرده نگرش منفی زیادی نسبت به خود دارند، به عنوان مثال ممکن است نسبت به درد حساسیت بیشتری داشته باشند و تمرکز بیشتری داشته باشند. روی آن تا حدی که در نتیجه احساس درد تشدید شود.
درخشان با اشاره به اینکه روش های درمان شناختی رفتاری و دارودرمانی به صورت جداگانه یا با هم به درمان افسردگی کمک می کند، تاکید کرد: این بیماری در برخی افراد به راحتی و به سرعت درمان می شود و برخی دیگر نیازمند درمان مستمر هستند.