تانیا براگا، که ریاست بخش میراث IOC را بر عهده دارد، به میزبانان بازی های المپیک کمک می کند تا در راستای اهداف پایداری جهانی، تأثیرات مثبت پایداری برای جوامع محلی ایجاد کنند. او می گوید که بازی های پاریس 2024 اولین رویدادی خواهد بود که طیف کاملی از اقدامات جدید را در راستای همسویی ورزش با اقدامات توسعه و آب و هوا اجرا می کند.
UN News با خانم صحبت کرد. براگا در آستانه روز جهانی ورزش برای توسعه و صلح که در 6 آوریل برگزار می شود.
اخبار سازمان ملل: با ادامه رشد المپیک چه از نظر ورزشی و چه از نظر مشارکت، آیا ملاحظات و بحث هایی در مورد تأثیر آن بر محیط زیست وجود دارد؟
تانیا براگا: بازی ها رشد نمی کنند. محدودیتی در تعداد ورزشکارانی که می توانند شرکت کنند وجود دارد و حتی با ورزش های جدید، تعداد کل ورزشکاران ثابت می ماند تا بازی ها بیش از حد بزرگ نشوند. IOC به شدت بر روی محدود کردن ردپای بازی ها تمرکز دارد. هیچ مکان جدیدی برای میزبانی مورد نیاز نیست. تمرکز بر استفاده از مکانهای موجود و ساخت مکانهای جدید تنها در صورتی است که نیازهای بلندمدت واضحی وجود داشته باشد. بازی های لس آنجلس 2028 برای “استفاده مجدد رادیکال” برگزار می شود. این به معنای استفاده از 100 درصد مکان های موجود یا موقت است. از این نظر، بازی های پاریس 2024 در حال حاضر 95 درصد است.
IOC همیشه نگران ارزیابی و به حداقل رساندن تأثیر بازی ها بر محیط زیست و جوامع محلی بوده است. ما مجموعه ای از توصیه ها و الزامات را برای کمک به هر سازمان دهنده، شهر میزبان یا منطقه برای سازگاری با چالش ها ایجاد کرده ایم. ما ضرب المثلی داریم که هر کاری را که انجام می دهیم راهنمایی می کند: شهر یا منطقه میزبان برای دریافت بازی ها نیازی به تغییر ندارد، اما بازی ها باید با شهر یا منطقه میزبان سازگار شوند. ما برخی از الزامات، از جمله صدور گواهینامه برای مدیریت پایداری و کاهش 50 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای، مطابق با توافق نامه پاریس در مورد تغییرات آب و هوا داریم. انطباق با نیازهای محلی در عین ایجاد حداکثر تأثیر مثبت بر جوامع و کاهش تأثیر منفی محیطی محلی – این روحیه است.
اخبار سازمان ملل: IOC موفقیت یک شهر میزبان را در تحقق اهداف پایداری IOC چگونه ارزیابی می کند و اگر اینطور نیست، IOC چه اقدام عملی می تواند انجام دهد؟
تانیا براگا: میزبان ها باید خط مشی، استراتژی و برنامه داشته باشند و باید نظارت، اندازه گیری و گزارش را به صورت شفاف و با استفاده از استانداردهای بین المللی موجود انجام دهند. هنگامی که آن وجود ندارد، ما با سازمان های دیگر برای ایجاد یکی همکاری می کنیم. این کار برای بازیهای پاریس 2024 تقریباً در حال اتمام است که آزمایشی برای استفاده از این روش و اجماع خواهد بود. هیچ دو نسخه بازی یکسان نیستند. توکیو و پاریس دو جامعه متفاوت هستند و ما باید زمینه جغرافیایی، سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی هر میزبان را در نظر بگیریم. این کار با استفاده از رویکردی انجام میشود که شامل مشارکت دادن سازماندهندگان، شهرها و مناطق میزبان، و ذینفعان محلی برای درک آنچه اندازهگیری برای آنها مهم است، انجام میشود. در حال حاضر، همه آنها گزارش های پایداری دارند، که در قراردادهای میزبان IOC یک تعهد است.
اخبار سازمان ملل: آیا دستور کار المپیک 2020 جایی است که فلسفه المپیک از آنجا سبز شد و الزامات گزارش پایداری و میراث از چه زمانی شروع شد؟
تانیا براگا: Agenda 2020 در نحوه انتخاب میزبان ها و مدیریت بازی ها توسط IOC تبدیل به یک تغییر واقعی بازی شد. پایداری در اوایل بازیهای لیلهامر در سال 1994 به صورت داوطلبانه وجود داشت. با برنامه 2020، پایداری بخشی از قلب بازی ها شد. از آنجایی که بحران آب و هوا در حال افزایش است، باید به شدت واکنش نشان دهیم. IOC به سایر مسائل جهانی مانند چاقی و ارتباط آن با کمبود فعالیت بدنی می پردازد که ما از داده های سازمان جهانی بهداشت (WHO) می دانیم. اگر مردم فعال تر بودند، می توان از بیش از پنج میلیون مرگ در سال جلوگیری کرد. ما اکنون از میزبانان میخواهیم که سیاستهای پایداری برای رسیدگی به چنین نگرانیهایی ایجاد کنند. در بازیهای پاریس، 75 درصد تامینکنندگان را شرکتهای کوچک و متوسط تشکیل میدهند که بازیگران اصلی در رسیدگی به نابرابریهای اقتصادی هستند. واقعاً چشمگیر است که آنها به این سطح رسیدند وقتی که معیار حدود 10 درصد است.
اخبار سازمان ملل: آیا اهداف پایداری وجود دارد که به ویژه برای شهرهای میزبان چالش برانگیز باشد، و چرا چنین است؟
تانیا براگا: من فکر می کنم هر دوره از بازی ها مجموعه ای از چالش های متفاوت خواهد داشت. برای برخی، آنها تمرکز بیشتری خواهند داشت. برخی از حوزه ها بسیار مهم هستند و همیشه برای ما وجود دارند، به عنوان مثال، سلامت و رفاه، آب و هوا، تنوع زیستی، و تحرک، و اینکه چگونه میزبانان می توانند در تسریع سیاست های محلی در مورد شهرهای پایدار و آوردن فناوری جدید کمک کنند.
بازیهای توکیو سیاستهای انرژی در ژاپن را تسریع کرد و نشان داد که چگونه میتوان با تأمین انرژی دهکده ورزشکاران با هیدروژن از منابع پاک و سبز، گامهایی به سوی اقتصاد کم کربن برداشت. پاریس بر چالش عدم فعالیت بدنی متمرکز است و از بازی ها به عنوان فرصتی برای فشار دادن دولت فرانسه برای اتخاذ یک سیاست ملی جدید برای دانش آموزان مدارس ابتدایی استفاده می کند تا 30 دقیقه بیشتر فعالیت بدنی روزانه داشته باشند.
سازمان ملل متحد: اقداماتی که برای تغییر و یا رفع چالش هایی که برخی شهرها با آن مواجه هستند انجام می شود چیست؟
تانیا براگا: رویکرد ما این است که برای ارائه پشتیبانی و ارائه مشاوره تخصصی وارد گفتگو شویم. از سال 2012، یک روش برای محاسبه ردپای کربن این رویداد استفاده شده است. نفوذ IOC دیگران را در دنیای ورزش تشویق می کند تا اقدام کنند. IOC با کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییر آب و هوا (UNFCCC) در ابتکار ورزش برای اقدام اقلیمی شریک است و شبکه 31 فدراسیون بین المللی خود را بسیج کرده است که باید متعهد به کاهش 50 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای باشند. اینها نمونه هایی از اقدامات یا حتی استفاده از قدرت و دید بازی های المپیک برای جلب توجه مخاطبان جهانی است. ما مخاطب داریم؛ برای بازی های توکیو، 3.5 میلیارد بیننده وجود داشت.
اخبار سازمان ملل: پایداری یکی از سه رکن دستور کار المپیک 2020 است. این موضوع چگونه بر بازی های المپیک در آینده تأثیر می گذارد؟ و چه چیزی شما را الهام می بخشد؟
تانیا براگا: در آینده، ما تاثیر کامل را خواهیم دید زیرا بازی ها چرخه عمر طولانی دارند. پاریس هفت سال پیش و لس آنجلس 11 سال پیش انتخاب شدند. پاریس اولین نسخه ای خواهد بود که تأثیر کامل برنامه 2020 را خواهد داشت و سپس می توانیم نتایج را ببینیم. هنوز چیزهای زیادی برای کار کردن وجود دارد و ما به همکاری با نسخه ها ادامه می دهیم. این یک دستور کار در حال تحول است. چیزی که به من الهام میدهد امکان ایجاد تغییرات مثبت و تأثیرگذاری بر این تغییر با سازمانهای مختلف در شبکه است.